onsdag den 4. februar 2015

Fødevaregruppers sammensætning





Fødevaregruppers sammensætning:




Fødevaregruppe
Sammensætning
Frugt
Kulhydrater, sukkerarter, fibre, (pektiner og cellulose)
Grøntsager
Kulhydrater, sukkerarter, fibre, (pektiner og cellulose)
Kartofler
Kulhydrater, stivelse, fibre( pektiner og cellulose)
Kornprodukter
Kulhydrater, stivelse fibre (cellulose)
Proteiner
Fedt (polyumættet)
Kød
Proteiner
Fedt(umættet)
Æg
Proteiner
Fedt (mættet og umættet)
Mejeriprodukter
Proteiner
Fedt (mættet)
Fedt: Olier og bløde margariner
 
Smør, Kærgården og andre blandingsprodukter samt hårde margariner
Mono og polyumættet fedt
 
Mættet fedt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar