Kunsten at koge et æg.
Der er kommet mange bud på kunsten at koge et æg. Før i tiden skulle gryden fyldes med vand og ægget lægges i når vandet kogte. Derefter tog man tiden. 5 min for et blødkogt og 10 minutter for et hårdkogt.
I dag er man mere bevidst omkring økonomi - strøm og vandforbrug og koger ofte æggene med 2 spsk. vand i en gryde. Dette er dog ikke den optimale kogemetode, hvis der skal koges mere end 6 æg eller man skal koge på et gaskomfur.
Opskriften på at koge et æg, kræver ikke den stor raketvidenskab, se blot her!
- fyld 2 spsk. vand i en lille gryde, læg æggene i og sæt låg på. Komfuret sættes på den højeste varme.
- Når vandet koger ( der står damp ud under låget) slukkes for komfuret. Gryden bliver stående på pladen og koger videre på eftervarmen.
3. Der tages nu tid. 5 minutter for et blødkogt og 10 minutter for et hårdkogt.
4. Når kogetiden er slut, skylles æggene med koldt vand for at kunne "pille" æggene
lettere.
Velbekomme :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar